“Konfekšu rūķītis” apciemo teātri

Fotogrāfs: Agita Ijaba
Fotogrāfs: Agita Ijaba

Februārī darbu pie savas otrās mācību izrādes sākuši Dramaturgu teātra 13.studijas audzēkņi. Tuvākos četrus mēnešus topošie aktieri dramaturga, režisora un aktiermeistarības pedagoga Hermaņa Paukša vadībā strādās pie viņa jaunākā, vēl tikai 2016. gada janvārī pabeigtā viencēliena – lugas “Konfekšu rūķītis” iestudējuma.

Jaunās lugas žanrs ir detektīvkomēdija visai ģimenei. Luga būs ne tikai par konfektēm, bet arī par mīlestību un naidu, par sarežģīto policijas darbu un grauzēju indētājiem. Tāpat – tajā tiks risinātas visai nozīmīgas pedagoģiskās problēmas. Vārdu sakot, šajā visnotaļ nopietnajā darbā netrūks arī krietnas devas lielu un mazu muļķību.

“Pēdējā laikā savā dramaturģijā esmu nopietni pievērsies gastronomiskām problēmām. Pēc banānu, ķiploku un desu izpētes izrādē “Banāni, ķiploki, desas un mērkaķi”, kā arī picu apspēles lugā “Picu pasūtījāt?”, ko šobrīd Andris Zeibots iestudē ar mūsu teātra 12. studijas audzēkņiem, beidzot sapratu, ka laiks ķerties pie konfektēm!” tā, vaicāts par savu jauno darbu, atjoko Hermanis Paukšs, kurš, vienlaikus ir arī šīs izrādes režisors.

Studijas audzēkņu draugi, radi un citi interesenti varēs noskatīties šo izrādi šī gada jūnijā.