H.Paukša lugas “Sudraba dakšiņas” pirmizrāde

Fotogrāfs: Agita Ijaba
Fotogrāfs: Agita Ijaba

Sniegotajā janvārī Dramaturgu teātris turpina sezonu ar jaunu lugas pirmizrādi. Pašā mēneša nogalē – 27. janvārī plkst. 19:30 skatītājiem būs iespēja redzēt ilgi gaidīto dramaturga Hermaņa Paukša komēdiju “Sudraba dakšiņas”. Tā ir komēdija, kuras pamatā ir paradokss. Izrādes komiskais efekts veidojas uz romantiskā un praktiskā domāšanas veidu atšķirību pamata un viss kādā brīdī parādās no visnegaidītākās puses.

Salasījies mīlas klasiku, miljonārs iztēlojas sevi kā romantiķi, kāda necila „pelēkā pele” cer nonākt visu uzmanības centrā, eleganta dāmīte un radošais izgudrotājs cer tikt pie lielākas naudas, bet dauzonīgs skuķis tēlo augļotāju un kādreizējā bohēmas lēdija cenšas iekārtot savu mietpilsonisko kaktiņu ar sudraba dakšiņām. Kuram gan kādreiz nav gribējies būt tam, kas viņš patiesībā nav?

Izrādes režisors ir Andris Zeibots, autora ieceru īstenošanā savas daudzās rokas un domas pielikuši arī gaismu, tērpu, skatuves noformējuma autori un teātra aktieri. Lomas šajā izrādē atveido gan pieredzejušie gan jaunie Dramaturgu teātra aktieri, kā arī – atsevišķi studijas audzēkņi: Aiga Alksne, Armanda Geislere, Ausma Cirvele, Diāna Dumbre, Ieva Salmiņa, Inga Pfafrode, Ingrīda Vaivode, Kristīne Berngarde, Laura Leingarte, Liāna Šaltena, Lolita Untone, Margarita Krišlauka, Santa Auziņa, Aivars Alps, Andrejs Saldavs, Andris Ūdris, Austris Pirktiņš, Herberts Kaušs, Jānis Steps, Jānis Šmits, Māris Gipters un Ulvis Berkmanis.

Vēl janvārī lugu „Sudraba dakšiņas” visiem teātra cienītājiem teātra Kamerzālē būs iespējams noskatīties arī 28. un 29. janvārī. Izrāžu sākums plkst. 19:30. Biļetes uz izrādēm var iegādāties neatkarīgā Dramaturgu teātra kasē pirms izrādes.