Uz Dramaturgu teātra skatuves “Afrodīte”

Fotogrāfs: Agita Ijaba
Fotogrāfs: Agita Ijaba

Visu decembra mēnesi 24 izrādēs Dramaturgu teātrī varēs novērtēt H. Paukša jaunāko lugu “Afrodīte”. Lugas žanrs ir traģikomēdija, senā mīta – Homēra “Iliādas” interpretācija un sižeta attēlojums vienu stundu garas izrādes laikā. Afrodīte spēlējas ar likteņiem, likdama savam dēlam Erotam šaut cilvēku un dievu sirdīs ar neredzamām mīlas vai naida bultām. Luga ietver sevī gan skaistas sievietes rakstura analīzi, gan instinktu cīņu ar veselo saprātu cilvēka psihē, gan korupcijas kritiku, asociāciju līmenī tajā pat izsmietas dažas politiskas aktualitātes. Iestudējuma režisors inscenētājs ir pats lugas autors Hermanis Paukšs.

Šis iestudējums ir teātra 12. studijas audzēkņu mācību procesa turpinājums un otrā mācību izrāde, to būs iespēja noskatīties topošo aktieru draugiem, radiem un teātra pedagogiem. Studijas audzēkņiem palīdzēs, dalīsies pieredzē un lomas atveidos arī vairāki Dramaturgu teātra pamatsastāva aktieri.

Mācību process Dramaturgu teātra studijā ilgst 18 mēnešus. Pirmos piecus no tiem studijas audzēkņi nodarbojas ar vingrinājumiem, izveido nepieciešamo zināšanu un prasmju bāzi aktiermeistarībā, skatuves runā un kustībā, bet pārējā laikā ar studijas dalībniekiem tiek iestudētas un parādītas 3 mācību izrādes.