Dramaturgu teātrī 11. izlaidums

Studijas nodarbība2Pagājušajā sestdienā izlaidumu svinēja 13 Dramaturgu teātra vienpadsmitās studijas audzēkņi un 8 no viņiem turpmāk papildinās teātra aktieru trupu. Studiju laikā katrs no jaunajiem aktieriem ar labām sekmēm piedalījās vismaz trīs lugu iestudējumos. Turpinot darbu pie nesen kā pirmizrādi piedzīvojušās diplomdarba izrādes, jaunākās dramaturga Hermaņa Paukša komēdijas “Sudraba dakšiņas” Andra Zeibota režijā, tā tiks padarīta pieejama plašākam skatītāju lokam un iekļauta teātra repertuārā nākamajā gadā.

Mācību procesā studijas audzēkņiem savu ilggadīgo pieredzi nodeva teātra galvenais režisors H.Paukšs, teātra prezidente, pedagoģe un aktrise Gunta Kusiņa, režisors un dramaturgs Andris Zeibots, kā arī citi pieredzējuši pedagogi un režisori. Ar studijas audzēkņu aktīvu līdzdalību tika iestudētas un parādītas skatītājiem vēl divas lugas – H.Paukša komēdija “Ponijs” un Andra Ūdra “Septiņas pēdas zem zemes”. Vairākiem topošajiem aktieriem bija iespēja piedalīties arī citos – teātra repertuāra iestudējumos.

Kā jau minēts, oktobrī darbu sākusi Dramaturgu teātra jaunā, 14. aktiermeistarības studija ar vairāk nekā 100 audzēkņiem. Vienlaikus notiek dalībnieku reģistrācija 15. studijai, kas darbu sāks nākamā gada aprīlī. Nodarbības studijā vada teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs, kas, nu jau gandrīz četrdesmit gadus nodarbojas ne vien ar režiju un rakstniecību, bet arī ar teātra pedagoģiju.

Vairāk informācijas par aktiermeistarības studijām var skatīt šeit:

https://www.dramaturguteatris.lv/?page_id=84