Dramaturgu teātrī atskanēs „Skumja melodija”

skumja_melodija_plakatsOktobra beigās Dramaturgu teātrī uzsākts darbs pie Andra Ūdra lugas “Skumja melodija” iestudējuma. Lugas žanra apzīmējums – drāma. Izrāde ir skumja melodija – “laghetto” Fa minorā. Raksturojot izrādes tēmu, var teikt, ka tā ir izrāde par vientulību – tādu vientulību, ko katrs cilvēks izjūt neatkarīgi no tā – cik cilvēku tam ir apkārt. Lugas tēli ir cilvēki, kas grib būt mīlēti, paši to neprotot.

“Inscenējuma mērķis ir pārnest uz skatuves Andra Ūdra lugā jūtamo atmosfēru un likt katram aizdomāties par sevi. Vai uzdodam pareizos jautājumus, lai izprastu sevi? Kas mums ir svarīgāks – karjera vai mīlestība, dzīšanās pēc sapņiem vai harmoniska ikdiena? Mēs bieži melojam sev, dzenamies pēc svešiem ideāliem un maksājam par to ar savu laimi. Šajā dilemmā mēs paliekam vientuļi, jo katram laime ir sava un cita nelaimi ir grūti saprast, ja tā nav fiziski redzama, bet gan iekšēja, emocionāla,” saka iestudējuma režisors Andrejs Saldavs.

Lugas “Skumja melodija” uzvedums būs nākamais aktiera Andreja Saldava darbs režijā, pēc pagājušā gadā lielu atzinību guvušās Hermaņa Paukša filozofiskās drāmas “Vai Tev tas neliekas dīvaini, Rodžer?” un šī gada maijā pirmizrādi piedzīvojušās H.Paukša komēdijas “Godīgā meitene” iestudējuma. Lomas šajā izrādē atveidos gan iecienītie, gan jaunie Dramaturgu teātra aktieri. Ņemot vērā teātra telpu un aktieru lielo noslogotību, kā arī citus ar jauna iestudējuma tapšanu saistītus jautājumus, lugas iestudējums skatītāju vērtējumam tiks nodots nākamā gada pavasarī.