Radio “Lux” uz Dramaturgu teātra skatuves

Lux2Šī gada 30. septembrī, plkst. 19:30 Dramaturgu teātrī savu pirmizrādi piedzīvos mūsdienu latviešu dramaturga Andra Zeibota jaunākās lugas “Radio “Lux”” iestudējums. Lai iemantotu popularitāti un iegūtu atpazīstamību pirms vēlēšanām, jauna politiķe nokļūst populāra radio raidījuma vadītāja un dīdžeja Šona raidījumā raidstacijā “Radio LUX”. Reklāmas kampaņu apmaksā jaunās dāmas tēvocis – miljonārs, kam ir savas intereses – radiniece un deputāte parlamentā viņam nemaz nekaitētu! Tā kā raidstacijas finansiālais stāvoklis nav spīdošs, šādi “aizkulišu darījumi” ir iespējami, taču, uzzinot, ka citi viņu izmantojuši saviem mērķiem, Šons reaģē asi.

“Šis ir stāsts par varas iegūšanas spēlēm mūsdienās. Lai kāds nonāktu pie varas un, pateicoties tam, kāds cits varētu saglābt savu “slīkstošo” biznesu, tiek lietoti visi iespējamie līdzekļi – viltus draudzība, psiholoģiskas manipulācijas un atklāts spiediens. Citi cilvēki, kas šajās spēlēs tiek izmantoti, nonāk nelaimē, viņu dzīves sabrūk, un paliek jautājums – vai šajā spēlē ir arī uzvarētāji? Luga ir par attiecībām, visi tās personāži ir izdomāti un ne ar vienu no pašlaik apritē esošajiem medijiem šeit nevajadzētu vilkt paralēles,” stāsta lugas autors un izrādes režisors Andris Zeibots.

Interesanti atzīmēt, ka spilgtas lomas šajā izrādē atveidos arī dramaturgi Iveta Ķērpe, Andris Ūdris un Austris Pirktiņš.

Izrādes ilgums ir 1stunda un 15 minūtes, tā ieteicama skatītājiem no 14 gadu vecuma.