A. Pirktiņa lugas “Dziļi, dziļi mežā” jauniestudējums

Lacis, vilks un lapsa

Augustā neatkarīgajā Dramaturgu teātrī uzsākts darbs pie jaunā latviešu dramaturga Austra Pirktiņa lugas “Dziļi, dziļi mežā” iestudējuma. Darbs sarakstīts 2015.gadā un tiek uzvests uzreiz pēc ļoti sekmīgās Austra debijas lugas “Nekādu problēmu” panākumiem uz Kamerzāles skatuves un viesizrādēs. “Dziļi, dziļi mežā” ir komēdija visai ģimenei un šī izrāde būs laba iespēja tieši jaunākās paaudzes skatītājiem kopā ar vecākiem apmeklēt Dramaturgu teātri.

Mazais Lāčuks ir apmaldījies dziļi, dziļi mežā un nevar atrast mammu un tēti. Vilks un Lapsa ir zvēri, kas jau sen terorizē šī meža iemītniekus un grib izmantot Lāčuku saviem ļaunajiem plāniem. “Stāsts ir par draudzību, baiļu pārvarēšanu un to, ka būt mazliet neprātīgam nav nekas slikts,” saka lugas autors.

Iestudējuma režisors ir pats jaunais dramaturgs, bet lomās izrādē darbosies jau labi zināmi un pieredzējuši Dramaturgu teātra aktieri, kā arī nesenie aktiermeistarības studiju absolventi. Interesanti atzīmēt, ka, saglabājot tradīcijas, arī šajā izrādē lomās būs redzami pazīstami dramaturgi. Pašlaik tiek plānots, ka ar šo darbu skatītāji varēs iepazīties šī gada nogalē.