Top jauniestudējums – Hermaņa Paukša “Sudraba dakšiņas”

sudraba_daksinas_bilde001-1Turpinot Dramaturgu teātra tradīcijas, pašā vasara vidū – jūlijā, rakstnieks un režisors Andris Zeibots ķēries pie vēl vienas cita mūsdienu latviešu autora lugas – šī gada sākumā tapušās, jaunākās Hermaņa Paukša komēdijas “Sudraba dakšiņas” iestudējuma. Pēc dažiem mēnešiem, kad autora ieceru īstenošanā savas daudzās rokas un domas būs pielikuši ne tikai dramaturgs un režisors, bet arī gaismu, tērpu, skatuves noformējuma autori un paši jaunie aktieri, skatītāju vērtējumam tiks nodota izrāde, kas vienlaikus būs arī Dramaturgu teātra 11. aktiermeistarības studijas audzēkņu diplomdarbs – trešā un pēdējā mācību izrāde.

 

“Sudraba dakšiņas” ir komēdija, kuras pamatā ir paradokss – mūsdienīgā uzņēmumā darbojas “hipiju laiku” stilā domājoši personāži, kas iegrimuši savā sapņu un romantikas pasaulē.

“Romantika uz biznesa fona – tāda jautrība mums iecerēta. Galu galā vārdu “dakšiņas” pārnestā nozīmē var tulkot arī kā “apkrāpšana, piemānīšana, veikla izdarīšanās. Tā kā komiskais efekts veidosies uz romantiski – praktiskā nesakritības, uz šo domāšanas veidu atšķirību pamata, varam pamatoti cerēt, ka izrādē viss kādā brīdī parādīsies no visnegaidītākās puses,” tā par gaidāmo iestudējumu saka tā režisors Andris Zeibots.

Spilgtas lomas šajā izrādē atveidos Dramaturgu teātra 11. studijas audzēkņi, kā arī šā teātra aktieri. „Sudraba dakšiņas” skatītājiem būs iespēja noskatīties šī gada septembrī.