“Nekādu problēmu” Jūrmalā

Fotogrāfs: Ģirts Ozoliņš
Fotogrāfs: Ģirts Ozoliņš

Tuvojoties vasaras saulgriežiem, neatkarīgais Dramaturgu teātris viesojas Jūrmalā un š.g. 14. jūnijā pašvaldības aģentūrā “Jūrmalas sociālās aprūpes centrs” rīko labdarības izrādi. Sociālās aprūpes centra iemītniekiem būs iespēja noskatīties Austra Pirktiņa lugu “Nekādu problēmu”, kas ieturēta veco, labo franču kriminālo kinokomēdiju par slaido gaišmati ar melno kurpi stilistikā.

Ideja par labdarības izrādēm Dramaturgu teātra aktieriem bija radusies jau sen un tikusi īstenota vairākkārt. Iepriekšējais šāda veida pasākums notika pagājušajos Ziemassvētkos un tajā reizē, pateicoties idejas atbalstītājiem – ziedotājiem, draugiem un visiem, kas iesaistījās idejas īstenošanā, bija iespējams uzaicināt ciemos uz izrādi 30 bērnu nama “Vita” bērnus, kā arī – pasniegt viņiem sarūpētās Ziemassvētku dāvaniņas. Šoreiz labdarības pasākuma ideja un tās īstenošana ir vienīgi to paša teātra aktieru iniciatīva, kas nolēmuši šādā veidā veltīt vecajiem ļaudīm savu sirds siltumu un brīvo laiku.

Tā kā izrāde ir skatāma ar smaidu, kas brīžiem pāraug smieklos, un tajā jaušamas arī skumjas un filozofiskas notis, tad aktieru kolektīvs, lugas autora un režisora Austra Pirktiņa vadībā cer, ka šī liriskā komēdija sagādās patiesi patīkamus brīžus visiem tās skatītājiem. “Nekādu problēmu” ir pirmā Austra luga un pirmizrādi tā piedzīvoja šā gada februārī. “Katram no mums ikdienā rodas dažādas problēmas, ar ko tiekam galā, kā nu protam. Lugas personāži tās risina katrs savā manierē – viens ar viltu, cits izmanto stratēģisku domāšanu, vēl cits – tās naivi ignorējot un atliekot to risināšanu uz citu dienu. Skatītājam tiek piedāvāts plašs emociju spektrs, no kā katrs var smelties sev patīkamo!” par savu darbu saka jaunais autors.