“Septiņas pēdas zem zemes” Dramaturgu teātrī

Fotogrāfs: Agita Ijaba
Fotogrāfs: Agita Ijaba

Dramaturgu teātrī turpinās spraigs un interesants darbs pie latviešu mūsdienu autoru daiļrades jauniestudējumiem. Sākot ar 7. jūniju, vairākās izrādēs Kamerzālē iespējams noskatīties jaunā un nu jau arī plašāku atzinību ieguvušā dramaturga Andra Ūdra lugu “Septiņas pēdas zem zemes” iestudējumu.

Izrādes “Septiņas pēdas zem zemes” žanrs ir komēdija – brīdinājums. Kāds datorspēļu atkarīgais, vārdā Balcers, kas jau nospēlējies līdz spēku izsīkumam, pēc ilgstošām cīņām virtuālajā pasaulē beidzot apguļas un aizmieg… un jūtas kā miris. Sapnī viņa smadzenes izmisīgi pieprasa kaut ko mainīt šajā dzīvē – rāda, ka viņu apsēdis atkarības moku dēmons, ka dīvaini rūķi cenšas viņu izrakt no zemes, ka mīļotā cenšas viņu atdzīvināt ar raganas “atgriešanās grāmatas” palīdzību, turklāt arī mīļotās māsa palīdz šajā rituālā, un mācītāja veidolā ierodas Gudrā Tēva tēls, mēģinot pamācīt, kas būtu darāms. Skatītājus sagaida daudzi piedzīvojumi un pārpratumi, bet, kā jau komēdijā, visas pārvēršanās, maldīšanās labirintos un citas briesmas tiek laimīgi pārvarētas!

Inscenējuma autors ir Dramaturgu teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs, režisori – Andris Zeibots un Gunta Kusiņa, lomās iejutušies teātra 11.studijas audzēkņi, kam šī ir otrā mācību izrāde.