Dramaturgu teātrī būs “Aveņu smalkmaizītes”

avenes
Fotogrāfs: Solvita Stengrēvica-Grāvīte

Aprīlī neatkarīgajā Dramaturgu teātrī tiek uzsākts darbs pie jaunās dramaturģes Annas Jaunzemes 2014. gadā tapušās lugas “Aveņu smalkmaizītes” iestudējuma. Šī būs pirmā no vairākām talantīgās jaunās autores sarakstītajām lugām, kas tiks iestudēta uz Latvijas teātru skatuvēm, un arī viņas debija režijā.

Lugas “Aveņu smalkmaizītes” žanrs ir suģestējoša drāma, tās pamatā ir stāsts par diviem cilvēkiem, kas nejauši satiekas parkā. Viņš – darbaholiķis, kurš, pazaudējis sevi lielajā ikdienas steigā, dzīvo šķietami pareizu dzīvi pēc sabiedrībā pieņemtajiem standartiem un tā jūtas labi. Viņam nenāk ne prātā kaut ko mainīt, līdz viņš parkā satiek savādu meiteni. Viņa ir kā viņa paša dvēseles daļa – īsta, pilna gaismas un mīlestības un atgādina viņam to, kāds viņš patiesībā ir. Divi cilvēki satiekas, lai katrs savā veidā viens otram palīdzētu. Abu starpā rodas neparastu sajūtu gamma – šaubas, neticība, pat izmisums. Brīžiem nereālais mijas ar neizbēgamo realitāti, kas izjauc lietu kārtību. Rodas daudz jautājumu, uz kuriem atbildes var rast tikai katrs skatītājs pats.

„Mūsdienās skatītāju vairs nav iespējams pārsteigt! Viss iespējamais un arī neiespējamais uz skatuves jau ir bijis. Skatītājam var vienīgi likt noticēt, ļaut piedalīties stāstā un līdzpārdzīvot. Tas arī būs šīs izrādes galvenais uzdevums, ar to šī izrāde būs atšķirīga no citām!” par savu darbu saka jaunā autore.