„Dusi saldi” pirmizrāde Dramaturgu teātrī

Fotogrāfs: Jolanta Baltiņa
Fotogrāfs: Jolanta Baltiņa

Šī gada 25.martā, plkst.19:30 pirmizrādi piedzīvos Hermaņa Paukša luga “Dusi saldi”. Šo lugu pazīstamais dramaturgs ir sarakstījis jau vairāk nekā pirms 30 gadiem, taču tās skartā tēma nav zaudējusi aktualitāti arī mūsdienās.

Lugas žanrs ir „šausmīga komēdija”, un, kā jau katrā jokā, arī šajā komēdijā ir liela daļa patiesības. Stāsta pamatā ir galvenās varones – vientuļas sievietes – fantāzijas, kurām attīstoties, sieviete piedzīvo to materializāciju, un tas, savukārt, noved viņu galējā izmisumā. Katram no mums ir kādi pagātnes pārdzīvojumi, ko glabājam dziļākajos atmiņas nostūros, un ceram, ka tie nekad neatausīs atmiņā, taču dzīve piespēlē tieši tādas situācijas, lai mēs varētu atbrīvoties no saviem „skeletiem” skapī, zem gultas un citās vietās… Par to arī ir šis stāsts.

„Smiekli vispār ir veselīgi, taču vēl veselīgāk ir, ja cilvēks var paskatīties uz sevi no malas un pasmieties pats par sevi! Kādam tā var būt tikai vārdu spēle, bet citam, ieraugot sevi no malas, var arī palikt šaušalīgi” – tā par lugu „Dusi saldi” saka režisore Jolanta Baltiņa.