Dramaturgu teātrī top jauns iestudējums

Fotogrāfs: Jānis Iljins
Fotogrāfs: Jānis Iljins

Janvārī neatkarīgajā Dramaturgu teātrī tiek uzsākts darbs pie jaunās dramaturģes Annas Kerijas Studentes 2014. gadā tapušās lugas “Roku dzelžos uz brīvību” iestudējuma. Šī būs pirmā no vairākām talantīgās aktrises sarakstītajām lugām, kas tiks iestudēta uz Latvijas teātru skatuvēm, un arī viņas debija režijā.

Lugas “Roku dzelžos uz brīvību” žanrs – psiholoģiska drāma, tās pamatā ir galvenās varones konflikts ar apkārtējiem, kam saasinoties, neizbēgams kļūst varones iekšējs konflikts. Konflikts, ko radījuši apstākļi un savtīgu, personisku mērķu vadīti cilvēki. Lugā aprakstītā modes mākslinieku pasaule, epizodes no to dzīves ar intrigām, kaislībām un pat šantāžu daļēji balstās autores personiskajā pieredzē un ir prasmīgi papildinātas ar māksliniecisku fantāziju par šo tēmu.

Pēc pašas autores vārdiem, luga “Roku dzelžos uz brīvību” ir par mums visiem, jo katram no mums ir savas važas, savi “roku dzelži”, kas traucē mums doties mērķa sasniegšanas virzienā. Līdz ar šīs izrādes tapšanu piepildījies Annas Kerijas sapnis izmēģināt sevi režijā. Iestudējuma galvenā iecere ir izklaidēt skatītāju, runājot nenopietni par nopietno. Vizuālais tēls tiks veidots melnbaltā kino estētikā, kad krāsas visam piešķir tikai skatītāja domas un emocijas, aktieru spēle.