Spiritiskais seanss Dramaturgu teātrī

Decembra mēnesī Dramaturgu teātra 10.studijas audzēkņu un aktieru izpildījumā pirmizrādi piedzīvo Andra Zeibota luga “Spiritiskais seanss”, iestudējuma režisors Hermanis Paukšs.

Fotogrāfs: Kristīne Šironova
Fotogrāfs: Kristīne Šironova

Lugas varonis Jonass ir divsimts gadu vecs zviedru augstmanis, kas kopā ar savu sievu, franču valodas skolotāju, ir nolēmis izmantot uzaicinājumu – kāpt augšup pa zemes tuneļa melnā ledus kāpnēm un atrast sev jaunu ģimeni un mājas. Esiet uzmanīgi ar gariem un rēgiem!

Lugas autors Andris Zeibots par šo savu darbu saka: ”Nereti lugām vai filmām piedēvē “mistiskā” apzīmējumu, kas, manuprāt, pretēji zinātniskajam nozīmē kādu atšķirīgu realitātes izpratni. Es sevī neko tādu nemeklēju. Vismaz šajā darbā es necenšos paskatīties uz eksistences parādībām pretēji vispār pieņemtajai praksei. Cilvēka apzinātais „es” ne vienmēr jauki un līdzsvaroti sadzīvo ar šīs apziņas neapzinātā dzīlēm. Paskatieties uz lietām un parādībām šajā lugā no šāda viedokļa, un izrādīsies, ka mistikas tajā nav nekādas. Tas viss notiek ar cilvēku. Pat un jo sevišķi – tad, ja viņš to nepamana vai – cenšas nepamanīt”.