Dramaturgu teātris viesojas Latvijas vēstniecībā Krievijā

DrT Latvijas vēstniecībā Krievijā
Foto: Latvijas vēstniecība Krievijā
        14.septembrī Latvijas Republikas vēstniecībā Krievijas Federācijā notika Latviešu Svētdienas skolas divdesmitā mācību gada atklāšana. Šogad skolas gaitas uzsāks 26 skolēni, no kuriem lielai daļai šis būs pirmais mācību gads Latviešu Svētdienas skolā. Visus šos gadus skola ir darbojusies un turpina attīstīties Gunas Golubas vadībā.
        Skolēnus ar jaunā mācību gada uzsākšanu apsveica Latvijas Republikas vēstniece Krievijas Federācija Astra Kurme. Vēstniecības sagādātais pārsteigums skolas atklāšanā bija Hermaņa Paukša vadītā Dramaturgu teātra izrāde “Kā Sarkangalvīte ar vilku spēlējās”.
        Trīs sestdienas mēnesī bērni pulcēsies skolā, lai mācītos lasīt un rakstīt latviešu valodā, apgūtu dziedāt prasmi un latviešu tautas tradīcijas. Pateicoties bērnu vecāku iniciatīvai šā gada mācību programma tiks papildināta ar radošajām nodarbībām, kā arī atsevišķām ģeogrāfijas un vēstures stundām. Mācību gada laikā tiks atzīmēti arī latviešu tautas un nacionālie svētki – Miķeļdiena, Mārtiņdiena, 18.novembris, Ziemassvētki un Lieldienas.
        Svētdienas skola Maskavā tika dibināta 1994.gadā pēc dzejnieka un vēstnieka Jāņa Petera ierosinājuma, kura ideju ir atbalstījuši un turpinājuši visi Latvijas vēstnieki Krievijā – Imants Daudišs, Normans Penke, Andris Teikmanis, Edgars Skuja un Astra Kurme.

Raksts pārpublicēts no Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas mājas lapas.