Dramaturgu teātrī pirmizrāde, vasaras cenas un jauns autors

        Otrdien, 11. jūnijā, pulksten 19:30 Dramaturgu teātra Kamerzālē skatītājiem būs iespēja pirmoreiz ieraudzīt populārā Radio SWH darboņa Andra Zeibota izrādi „LUĪZE” paša autora iestudējumā. Būdams vēstures dievinātājs, Andris Zeibots lugas darbību risina laikos, kad Eiropā notiek romiešu un ostgotu karš. Kroga dejotājas Luīzes mājas ir nodedzinātas, tomēr viņa nespēj pamest mežā drošai nāvei ievainotu ienaidnieka karavīru. Leģenda par neiespējamu mīlestību.
        Un vēl kāda vēsts: Dramaturgu teātris – vienīgais teātris pasaulē, kas konceptuāli iestudē tikai dzīvo latviešu autoru lugas – nolēmis turpināt izrāžu rādīšanu arī vasarā un uz šo laiku pazemināt biļešu cenas no 7 uz 4 latiem. Tātad gan jūnijā, gan jūlijā gan augustā, nākot uz Dramaturgu teātri, iespējams ietaupīt 3 latus. Par šo cenu var noskatīties arī „Luīzi”.
        Jūnijā teātris skatītājiem piedāvā vēl 7 jau rādītas un publikas atzinību ieguvušas izrādes: pikantu komēdiju „Ai, laiki! Ai, tikumi!”, mitoloģisku komēdiju „Erīda”, psiholoģisku šausmu drāmu „Muzejs”, lirisku komēdiju ar dziedinošu skumju piedevām „Melanholijas princese”, izrādi melnā humora cienītājiem „Piektais bauslis”, parodiju par Bāskervilu suni „Jorkšīras govs”, kā arī politisku komēdiju ar daudzu populāru pasaku tēlu piedalīšanos „Sniegbaltīte un trīs ruksītes”.
        Visas izrādes notiek darbdienās un sākas 19.30, tātad laikā, kad gan darbs, gan sauļošanās lielākajai daļai potenciālo skatītāju jau beigusies. Biļetes var iegādāties Bezrindas.lv. Pēc katras izrādes iespējams pieprasīt autoru un pateikt tam tieši sejā visu, ko par viņa sacerējumu domā.
        Vasarā turpinās darbu arī Dramaturgu teātra studijas. 7. studijai jūnijs būs īpašs: tā sestdien, 8. jūnijā, sāk rādīt radiem un draugiem savu otro mācību izrādi „Telefonu grāmata”, kuras autors ir viens no studijas dalībniekiem – Andris Ūdris. Šī ir pirmā Andra Ūdra luga, tātad – teātra sienās dzimis vēl viens dramaturgs. Sižeta pamatā ir senais teiciens, ka labs režisors pat telefonu grāmatu var iestudēt. Luga komiskā veidā risina attiecības starp teātra darbiniekiem, neizpaliek arī mīlestība kā radošas personības iedvesmas avots. Lugu inscenējis studijas vadītājs un teātra galvenais režisors Hermanis Paukšs. Spriežot pēc ģenerālmēģinājumiem, izrāde ir izdevusies, un paredzēts to pēc nianšu pieslīpēšanas iekļaut teātra repertuārā. Jūnijā „Telefonu grāmata” tiks nospēlēta 9 reizes, pēc tam 7. studija ķersies pie diplomdarba izrādes iestudēšanas.