Augustā Dramaturgu teātra 28. studija sākusi darbu pie dramaturga un režisora Hermaņa Paukša jaunākās lugas „Paņem kādu konfekti” iestudēšanas. Šī būs studijas otrā mācību izrāde, kurā studijas dalībniekiem pievienosies arī teātra pamatsastāva aktieri.

Luga stāsta par kādu vecpuisi, kura mātes ultimāts par testamentu rada negaidītu notikumu virkni. Vecpusim jāsaskaras ne vien ar grūto līgavas izvēli, bet arī saviem pagātnes grēkiem. Turklāt tam visam seko negaidīts atrisinājums.

Dramaturgu teātra mācību studijās tiek uzņemti visi, kas to vēlas un ir sasnieguši 14 gadu vecumu – bez iestājeksāmeniem vai citiem priekšnoteikumiem. Dalībnieku maksimālais vecums nav noteikts, un mācību programma ir izveidota tā, lai katrs, kam ir vēlēšanās iemācīties brīvi kustēties, sadzirdami un saprotami runāt, uzstāties lielas auditorijas priekšā, varētu iegūt visas šīs iemaņas. Ne visi interesenti piesakās mācībām studijā, lai pēc tās beigšanas aktīvi spēlētu teātri. Daļa audzēkņu tikai vēlas paaugstināt savas izredzes citās profesijās, apgūstot iemaņas valdīt pār sevi, pārvarēt kautrību, nedrošību un uztraukumu atbildīgos brīžos, nezaudēt vēsu prātu kritiskās situācijās. Vēl citi apmeklē nodarbības, lai jaukā, draudzīgā gaisotnē emocionāli izlādētos pēc saspringta ikdienas darba.