Dramaturgu teātra viesizrāde Elejā

Turpinot tradīciju – viesošanos dažādos Latvijas novados, šīs nedēļas nogalē Dramaturgu teātris dosies izbraukumā, lai priecētu tos teātra cienītājus, kam nav iespējams tik bieži, cik gribētos, apmeklēt izrādes Rīgā vai citās lielajās pilsētās. Sestdien, 7. septembrī, plkst. 18:00 Elejas muižas parka estrādē (sliktu laika apstākļu gadījumā izrāde notiks Elejas Saieta nama zālē) visi interesenti varēs noskatīties Hermaņa Paukša komēdiju “Vai mana cūka pie jums nav bijusi?”.

Kādā panīkušā lauku ciematā izplatās baumas, ka no ārzemēm pavisam bēdīgā izskatā atgriežas neveiksmīgs vietējais biznesmenis. Turklāt tas notiek laikā, kad apkārt klīst bīstama cūka, ēzdama mobilos tālruņus, bet vietējās fermas īpašnieks parādu dēļ gatavojas kārties. Palikušie ciemata iedzīvotāji cenšas pielāgoties jaunajai situācijai.

Šīs neticamās komēdijas režisori ir pats lugas autors H.Paukšs, režisori Andris Zeibots un Gunta Kusiņa, lomas izrādē atveidos Dramaturgu teātra aktieri Grēta Auziņa, Ieva Karele, Ingrīda Vaivode – Kaminska, Kristīne Berngarde, Krista Laktuka, Liene Jankava, Silva Kvēpe, Jānis Steps, Māris Gipters un Māris Matisons.

Izrādes ilgums – 1 stunda, ieeja – bez maksas.

Dramaturgu teātris ir dibināts 2007. gadā un ir vienīgais teātris Latvijā, kurā tiek iestudēti tikai un vienīgi mūsdienu latviešu autoru darbi. Šobrīd notiek teātra iekārtošanas darbi skatītājiem (t.sk. bērniem un invalīdiem) piemērotākās telpās, lai teātris varētu turpināt iesākto aktiermeistarības, personības pilnveidošanas un izrāžu iestudēšanas darbu. Tiem bijušajiem teātra dalībniekiem, citiem teātra mākslas cienītājiem un interesentiem, kas var un vēlas jebkādā veidā atbalstīt teātri, lūdzam sazināties, rakstot vēstules uz e-pasta adresi: dramaturgu.teatris@gmail.com, lai vienotos par abpusēji izdevīgu sadarbību. Visi, vairāk nekā 200 teātra pašreizējie dalībnieki izsaka cerību, ka vienīgajam teātrim, kas nopietni rūpējas par latviešu dramaturģijas nākotni, atradīsies pietiekami daudz atbalstītāju, lai tas varētu veiksmīgi īstenot šo projektu.

Dramaturgu teātris atrodas Rīgā, Kr. Barona ielā 130/12. Vairāk informācijas skatīt šeit: www.dramaturguteatris.lv